Beszámoló a legutóbbi kéktúra kalandozásról

2017. március 25. OKT Vértes 1. Szárliget – Várgesztes 15 km, szint 370 m

Miután az útirány betájolása végett kétszer oda és egyszer vissza eljártuk a szárligeti hídtaposót, megöleltünk egy hatalmas fűzfát, keresztültrappoltunk egy birka- illetve kecskenyájon, és Csákányos-pusztán tízóraival könnyítettünk a hátizsákjainkon, már meg is érkeztünk az erdőhöz.
Gyönyörködtünk a Mária-szakadék szikláiban, megtekintettük a Körtvélyesi pusztatemető sírjait, aztán egy hosszú emelkedő és még hosszabb lejtő(!) után megostromoltuk a Vitányi várat, és egy ebéd erejéig megszállva tartottuk. (A munkálatokból arra következtetünk, hogy a helyiek újraépítik a falakat!).
A vártól elvonulás után tiszteletünket tettük Rockenbauer Pál emlékfájánál, megakadályoztunk egy erdőtüzet a Szarvas-kútnál (szerencsére most volt benne víz) egy őrizetlenül hagyott szalonnasütő-tűz eloltásával. Hintáztunk egyet a Mátyás-kútnál, végül egy gesztesi tóparti uzsonnaszünet után felfedeztük Várgesztes nevezetességeit.
A faluban beszélő buszmegálló búcsúztatott bennünket, és a gesztesi vár is vár ránk, ezért következő túránkon feltétlenül meghódítjuk.

Beszéljenek a képek!

A bejegyzés kategóriája: MKE, Túrák
Kiemelt szavak: , , , .
Közvetlen link.

Vélemény, hozzászólás?