Tekerés a Gemenci erdőben

A MKE Túrakerékpár Osztálya 2016 szeptember 17-18 án napsütéses, meleg, nyári kánikulára emlékeztető 2 napos túrán járta be Magyarország legnagyobb ártéri erdejét és látogatta meg a környék nevezetességeit, látnivalóit.
A Duna forrástól a Fekete – tengeri deltavidékig nem található ilyen nagy összefüggő ártéri erdő. A Duna-Dráva nemzeti park területén található terület a Gemenci Erdő és Vadgazdaság Zrt. kezelésében van.

Túránk kiindulópontja a Keselyűs kisvasút állomásától indult, az ártéri töltésen kialakított kiváló kerékpárúton. Sorra látogattuk meg az útba eső, vagy minimális kitérőt igénylő látványosságokat: Vízügyi Múzeum, Lassi Halászati Kiállítás, Malomtelelő, Molnárka – tanösvény, Méhészeti Gyűjtemény.
Szállásunk Baján az Ifjúsági Camping bungalóiban volt.
Másnap városnézés, Türr István emlékhely felkeresése, majd indulás a Duna töltésen Szekszárd irányában. Menet közben nosztalgia kitérőt tettünk Ósükösdre , sajnos a turistaházat zárva találtuk, így visszafordultunk a töltésre. Átkeltünk a Duna – hídon és a Sió csatornán majd megérkeztünk túránk kiindulási pontjához.

Mellékletként néhány fotó a túráról.

MKE Túrakerékpár Osztály

A bejegyzés kategóriája: MKE, Túrák
Kiemelt szavak: , , , , , .
Közvetlen link.

Vélemény, hozzászólás?