Kék túra kalandozás (Dobogókő-Budapest) élménybeszámoló

2016. június 11-én csapatunk bejárta az Országos kék túra Dobogókőtől Budapest határáig tartó szakaszát.

A 22 km-es táv elriasztotta a kisgyermekes családokat, az ifjúságot a már felnőtt Balázs képviselte, aki férfiasan állta a megpróbáltatásokat. Mivel keveselltük a távot, így Dobogókőn még kitrappoltunk a Zsindelyesig és vissza (+ 1,6 km), és a Szurdokvölgy elején elkalandoztunk a felújított Som-hegyi turistaházig (+1 km), de egyiket sem bántuk meg. A turistaház remek állapotban van! Reméljük, hogy a Kevély-nyeregben is ismét turistaház fog állni, most örültünk, ha az eső (el)állt, mert Csobánka után lemosta rólunk az úti port. Dehát akkor kell túrázni, amikor jól esik!

Az egyik legszebb szakaszt talpaltuk végig: a Zsivány-sziklák, a Szurdokvölgy, a csobánkai kilátás, a Mária-kápolna, a Kevély barlangjai és a Teve-szikla is tarkította az összképet, bár a sok szikla a térdünket-bokánkat is próbára tette, főleg a Köves-bércen, de az út végén még egy bősz cseresznyézés is belefért a programba.

Az Országos kék túra 2016 júniusában Hungarikum lett! A híres-neves úton ősszel folytatjuk a kalandozást, szeretettel várunk mindenkit.

Majer Zsuzsa (néni) túravezető

A bejegyzés kategóriája: MKE, Túrák
Kiemelt szavak: , , .
Közvetlen link.

Vélemény, hozzászólás?