“Fenntartható Turizmus Stratégia a Kárpátokért” konzultáció Gömörszőlősön

Eleget téve az Ökológia Intézet Alapítvány meghívásának, 2013. szeptember 6-án Gömörszőlősön résztvevői voltunk a Kárpátok Egyezményhez kapcsolódó “Fenntartható Turizmus Stratégia a Kárpátokért” dokumentum előkészítési folyamatába illeszkedő konzultációnak.

A rendezvény célja a hazai turizmushoz kapcsolódó szervezetekkel, gazdaságokkal/vállalkozásokkal, döntés-hozókkal történő konzultálás, véleményformálás, SWOT-analízis készítése volt. A fórum résztvevői véleményükkel, javaslataikkal hozzájárulnak a készülő nemzetközi stratégiát kibővítéséhez. Egyesületünk előzetesen elkészített írásos anyaga mellett aktív szerepet vállalt a jelenlévők egyeztetett álláspontját tartalmazó közös álláspont kialakításában.

2013. április 29-én a Kárpátok Védelméről és Fenntartható Fejlesztéséről készült Keretegyezményhez (Kárpátok Egyezmény) kapcsolódó Fenntartható Turizmus Jegyzőkönyv hivatalosan is hatályba lépett.
Magyarország Kormánya a 171/2012. (VII. 26.) Korm. rendeletben hirdette ki a jegyzőkönyvet, ezzel Magyarország a részes felek közül negyedik nemzetként tette meg az érvénybe léptetéshez szükséges intézkedéseket. A Kárpátok Egyezmény 21. cikkének rendelkezése szerint került sor a Fenntartható Turizmus Jegyzőkönyv ratifikálására Csehországban, Lengyelországban, Magyarországon és Szlovákiában.
Kárpátok Egyezmény tagországai: Csehország, Lengyelország, Magyarország, Románia, Szerbia, Szlovákia és Ukrajna. (http://www.termeszetvedelem.hu)

A bejegyzés kategóriája: MKE, PKE (Pestkörnyéki Kárpát Egyesület), Rendezvények
Kiemelt szavak: , , .