PKE vízitúra: Hernád helyett a Bodrogzugon
(2013. 05. 1-5.)

(További részletek a diák után)

A Pestkörnyéki Kárpát Egyesület Hernádra meghirdetett 2013. május 1-5. vízitúrájára örömteli módon nagyon sokan jelentkeztek. A nagy létszám azonban egyenetlen felkészültségű csapatot eredményezett, és a Hernád még magas, a szokottnál is gyorsabb vize miatt a túra vezetése úgy ítélte meg, hogy a kevésbé gyakorlottak számára a vállalhatónál nagyobb kockázattal járna az út. Minden résztvevő elfogadta ezt a döntést, amit megkönnyített az is, hogy a hajókat és a szakmai hátteret biztosító vállalkozás vezetője, Váradi István gyors és rugalmas megoldást ajánlott. Hernádszurdokból a Bodrog mellé, Sárazsadányba lett áthelyezve az indulási tábor. Pénteken egy bemelegítő rövid “bodrogozás” után a még bőségesen elárasztott ártérre verekedte át magát a társaság.
(A szó szoros értelmében, mert az odavezető amúgy is szűk járatok tele voltak hordalékkal és óriási létszámú szúnyoghadsereggel.) A túra első tábora Viss magasságában, a második Zalkodnál volt, ahonnan vasárnap reggel indulva ismét a Bodrog főága, majd a tokaji végállomás következett. A magyarországiak mellett a zilahi, csíki, sepsiszentgyörgyi EKE-s magyarokból álló 52 vízitúrázó ragyogó időben és hangulatban járta végig a varázslatos útvonalat. Mindenki elégedett volt, amihez az is hozzájárult, hogy már ott összeállt egy, a Hernádhoz hamarosan visszatérő kompánia.

A bejegyzés kategóriája: PKE (Pestkörnyéki Kárpát Egyesület), Túrák
Kiemelt szavak: .