Megkezdődött az MKE VI. Hargitai sítábora!

Naponta frissítve (Az aktuális nap, esemény van mindig felül!)
A negyedik nap. 2013. március 2.

Ünnepélyes díjkiosztás zárta a tábort. Az összesített pontversenyt, és az érte járó vándorserleget az Erdélyi Kárpát-Egyesület nyerte.

A sífutóverseny reggelére megjött a hó is, ám a rajtra el is állt. A felhős, de időként kivillanó napsütéses időben létszámban kisebb, de elszántságban és keménységben annál erősebb mezőny gyűlt össze a korai (9:00) indításnál.

A harmadik nap. 2013. március 1.

A műlesikló versenyre elromlott az idő. Hideg szél, felhős, sok esetben a látást is nehezítő körülmények. Ennek ellenére a szép számú induló (38 fiú/férfi, 18 leány/nő) nagy csatát vívott. A nem túl hosszú, de technikás pálya kitűzését követően a következő kategóriákban avattunk győztest:

Gyermek fi: Kovács Ákos, EKE
Gyermek leány: Pogácsás Panni, Tolcsva
Ifjúsági fiú: Kondás Zoltán, Tolcsva
Ifjúsági leány: Len Henrietta, EKE
Felnőtt I. férfi: Zalaba Dávid, Felvidék
Felnőtt I. nő: Len Gabriella, EKE
Felnőtt II. férfi: Szász Vadász Endre, EKE
Felnőtt II. nő: Veres Ágnes, EKE
Senior  férfi: Zsömböly Péter, MKE
Senior nő: Soltész Ágota, MKE

 Az időmérés – hála a székelyudvarhelyi síegyesületek önzetlen segítségének – korszerű elektronikus berendezéssel történt. A csodamasinát a szintén udvarhelyi Szikszai Attila hegyimentő kezelte szakszerűen és nagyon együttműködően.

Tisztelegve

A második nap estéjén kezdődött Géza bácsi legendás Gyopárjában a régi idők történéseit, hangulatát felidéző beszélgetéses, nótázós együttlét, de bizony már jóval elmúlt éjfél, mikor a házigazda “véget vetett a zenének”. A reggeli után Stauróczky Tamás kezdeményezésére és szervezésében a nagy vadász és író Széchenyi Zsigmond Madarasi menedékház oldalán elhelyezett emléktábláját is megkoszorúztuk. (A sítábor előörseként megérkezők korábban szintén koszorút helyeztek el Széchenyi Zsigmond Ívón felállított emlékművén is.) Tamás avatott méltatása után a menedékházban folytattuk a megemlékezést.

A második nap. 2013. február 28.

A pályazárás után villámgyors öltözködés, felszerelés csere, majd – ki túraléccel, ki gyalog – irány a Madarasi Hargita. A sokadszorra sem, a soha sem megunható varázslatos hangulatok színhelye. A székelyek kultikus hegye, a “magyar Himalája”.

Az első versenynap. Lesiklás.
Káprázatos napfény, a tegnapihoz képest össze sem hasonlítható, ratrakolt hó. 
A rajt a Nagy-Mihály közelében lett elhelyezve , és a gyors havon egy rövid “repesztős” lesikló pálya várta a helyszínen nevezőket. Averseny előtt egy csoportos Fogaras nézés a gerincről, aztán indult  a mezőny. Összesen 68 versenyző, 43 férfi, 25 hölgy.
A legfiatalabbak (Veres Zsófia és Veres Kende) közel a 4 évhez, a legrégótabban fiatalok közel a 70-hez. A leggyorsabb nő a gyergyói Len Henrietta lett, a leggyorsabb férfi pedig  Szőcs Ernő Budapestről.

Az első nap. 2013. február 27.

140 éves szülinapi buli!
Az utolsó menet után gyors átöltözés, mert du- 5-kor már kezdődött a szülinapi buli. Ebben az évben minden programunkon ez valamilyen formában így lesz. Elnökünk Szőcs Ernő ünnepi köszöntője után a 140. születésnapot pezsgő, jókedv, dalolás kíséretében ünnepeltük, a tesvérekkel az EKE gyergyói, kolozsvári, brassói, és máshonnan is folyamatosan érkező osztályaival. Lélekben velünk volt tiszteletbeli elnökünk, Jeszenszky Gézal is, aki hivatalos protokolláris teendői miatt Oslóból már előre “dísz e-mailben” köszöntötte az ünnepet és az ünneplőket.

Megérkezés, és csak azért is!

Az éjszakai buszozás után az Ivótól a Súgó panzióig való feltraktorozás mindenkit felébresztett. Gyors lerámolás, szobafoglalás, majd irány a pálya. A nagy várakozás erős csalódásba fordult. Eddig azt tapasztaltuk, hogy bárhogyan is alakult az időjárás, a pálya karbantartása évről évre javult. Ma elromlott ratrack, jeges, szinte élvezhetetlen pálya, csak délután elindított tanuló felvonó (és a mindezekért még egy “sorry” se) várt minket. Szerencsére a hideg szél elfújta a felhőket és a verőfényes napsugár sok mindenért kárpótolt bennünket. (És csak azért is nyomattuk a sízést!)

Kategória: KEE (Kárpát Egyesület Eger), MKE, PKE (Pestkörnyéki Kárpát Egyesület), Rendezvények, Túrák | A közvetlen link.

Megkezdődött az MKE VI. Hargitai sítábora! bejegyzéshez 3 hozzászólás

  1. Lehotzky Gyula hozzászólása:

    Nagyon tetszenek a képek, igazán örülök, hogy jó időtök van. További jó “nyaralást” kívánok minden MKE-es és EKE-s túratársnak. Üdv LGY.

  2. Fazakas Ferenc hozzászólása:

    Szépek a felvételek – jó kis csapat volt !

    Remélem a Kárpátok Bércein és Tátrában együtt is túrázunk majd.
    Üdvözlet minden túratársnak – Fazakas Feri