„SZÁZ ÉVES A BÖRZSÖNYBEN A SÍSPORT”
Beszámoló

Az időjárás is tisztelgett az 1910. február 20-i első magyarországi országos lesiklóverseny hajdani szervezői és résztvevői, és a jeles eseményt emléktúrával megünneplő mai utódai előtt. Míg egy héttel korábban már Nagy-Hideg-hegyen is erősen megfogyatkozott a vastag hóréteg, Királyréten pedig már nyoma is alig volt, a ma reggeli startnál esett a hó, fenn a hegyen pedig a Börzsöny méltán híres téli arca fogadta a túrázókat. A tavalyi 76 indulóhoz képest örvendetes módon most még többen, összesen 102-en (93-an gyalogosan, vagy hótalppal, míg 9-en túra, vagy futóléccel) vágtak neki a távnak.

Az első befutó Pető Sándor gyakorlatilag végigszaladt a sokszor térdig érő szakaszokat is magában foglaló pályán és 3 óra 7 perc után már a célban, a Fatornyos fogadóban fogadta a jól megérdemelt gratulációkat. Az idei kiírás lehetővé tette, hogy akár a teljesítménytúra részeként, akár attól függetlenül lesiklóversenyen is indulni lehessen. A Nagy-Hideg-hegyi déli pályán összesen 15-en vállalkoztak erre. A férfi kategóriában Szabados Miklós, Gyurka Botond és Dobi Gábor végzett az élen, míg a nőknél Barta Zoé, Kovách Márta és Rezsuta Ibolya. Az első helyezett Zoé a gyerekkorosztály egyetlen képviselőjeként érdemelte ki az aranyérmet, ám a másik két érmes – Zoé-val ellentétben – futóléccel teljesítette bravúrosan az alpesi stílusú pályát.

Köszönjük!:
“Kedves Kárpát Egyesület!
Az elmúlt vasárnap éppen arra túráztam, ahol a versenyt rendezték a Börzsönyben. Csatolok egy-két fényképet levelemhez, amin a verseny résztvevői láthatóak, elküldöm, hátha kedves emlék valaki számára vagy esetleg feltudják használni valamire.”

Üdvözlettel:
Kóczián Tibor

A bejegyzés kategóriája: MKE, Túrák
Kiemelt szavak: , .

„SZÁZ ÉVES A BÖRZSÖNYBEN A SÍSPORT”
Beszámoló
bejegyzéshez 1 hozzászólás

1. Füstös Károly hozzászólása:

Sziasztok.
    Egyik szervezötöl kaptam a cimeteket.
    Gratulálok,és kivánom,hogy a 101 éves évfordulon legalább kétszer 101 en legyetek.
    A képek csodálatosak.
    Jövöre még több gyereket probáljatok beszervezni,és akkor a 150 és a 200 éves évforduló is sikeres lesz.
    A gyergyói fenyves erdö ajából.