PESTKÖRNYÉKI KÁRPÁT EGYESÜLET
Kárpátok Bércein Vándorút – 2013
Előzetes tájékoztató

Második túra

Ez évben három alkalommal teszünk egy kis sétát a Kárpátok Bércein, az első kirándulásunk kimondottan munkatúra lesz: a tavalyi túrán kimaradt bélyegzőket rakjuk ki.
A másik kettő az immár megszokott gerincvándorlás lesz. Részletek itt!

A bejegyzés kategóriája: PKE (Pestkörnyéki Kárpát Egyesület), Túrák
Kiemelt szavak: , .

PESTKÖRNYÉKI KÁRPÁT EGYESÜLET
Kárpátok Bércein Vándorút – 2013
Előzetes tájékoztató
bejegyzéshez 2 hozzászólás

1. Ballai Pál hozzászólása:

Az előzetes ki írás véleményem szerint kizárja a senior korosztályt, főleg a bőre szabott szintekkel.Másik általában ezek A-B túrák ennek a logisztikáját ki álja v. szervezi, intézi, erről sem szól semi.A ki írás.átgondolandó, hogy kiket ís hív emlékezésre a túra írója, mindenkit v. csak a teljesítmény túrázókat?
    Szerintem minden korosztály kész emlékezni akkor legyen ilyen a szemlélet!
    Várom a korrekciókat és módosításokat, mert akor mennék!
    Üdvözlettel:Ballai Pál

• Vámos László hozzászólása:

Tisztelt Ballai Pál!
      A Kárpátok Bércein Vándorút – 2013 programunk nem egy megemlékezés, hanem egy nehéz, többnapos gerincvándorlás, amelyen a résztvevők 7-8 napi élelemmel, sátorral, hálófelszereléssel – mindezt ki-ki a saját hátizsákjába bepakolva – a Kárpátok főgerincén túráznak. A gerincvándorlás jellegéből adódóan nincs lehetőség “A” és “B” – “nehezebb” és “könnyebb” – túrák kiírására.
      A résztvevőknek nem kell teljesítménytúrázóknak lenniük, de egy bizonyos álló- és tűrőképességre azért szükség van.
      A szenior korosztály sincs kizárva, hisz jómagam is – a túra vezetője – e korosztályhoz tartozik, és az évek során kialakult törzscsapat tagjai közt is jó néhányan 60 fölöttiek.
      Üdvözlettel:
      Vámos László