39 MKE tag vett részt az EKE
nagyszerű XXI. Vándortáborán

„Véget ért a jó hangulatban, nagyszámú résztvevővel, kellemesen forró napsütésben lezajlott XXI. EKE Vándortábor.”
(Képgalériát lásd a szöveg után!)
A vándortábor programjai mellett (Borboly Csaba a Hargita Megye Tanácsa elnöke és Jeszenszky Géza, az MKE tiszteletbeli elnöke közötti tavalyi egyeztetés folytatásaként) részt vettünk egy olyan bejáráson, ahol a megyei tanács szakértőivel együtt értékeltük, véleményeztük azt tervet, amely a Hargita már meglévő, és ezután kialakítandó sípályáit van hivatva egy nemzetközi színvonalú összefüggő rendszerré fejleszteni.
A tábor végeztével az MKE-es társaság nagy része még maradt. Elnökünk Szőcs Ernő szüleinek meghívására Csíkszentgyörgyön tölthettünk pár napot. Az ottani fogadtatás, hangulat mindannyiunk számára feledhetetlen. Felkerestük a Nyergestetői emlékhelyet, és az évforduló kapcsán is  közösen emlékeztünk az 1849-es székely hősök helytállására.
Hazafelé egy kisebb csapat a Fogaras gerincén tett egy négy napos túrát, a társaság másik fele pedig a Sepsiszentgyörgyi Székely Nemzeti Múzeumban  megtekintette gróf Bánffy Miklós emlékkiállítását, és útban a Fogarasban megbeszélt találkozóra, a szászhermányi csodálatos evangélikus erődtemplomot.

A bejegyzés kategóriája: KEE (Kárpát Egyesület Eger), MKE, PKE (Pestkörnyéki Kárpát Egyesület), Rendezvények, Túrák
Kiemelt szavak: , .