Az MKE V. Sítábora a Madarasi Hargitán

Előzmények
A negyedik nap (március 3.) reggele hasonló időjárást hozott. 9-kor indult a sífutók mezőnye. A férfiaknál Méhes László (MKE Budapest), míg a nőknél Doricsák Györgyike (MKE Budapest) lett az első, aki egyben a nap legjobb idejét is megfutotta. A legfiatalabbak Tóth Bendegúz és Tóth Virág (MKE Budapest) voltak. Délben került sor az ünnepélyes eredményhirdetésre, a díjak átadására. Az egyesületek összesített pontversenyét a Magyarországi Kárpát Egyesület nyerte.A résztvevők által egyöntetűen sikeresnek minősített sítábor Szőcs Ernő elnök zárszavával és a megszokott tablófotó elkészítésével fejeződött be.
A harmadik nap (március 2-án) az ezerarcú Hargita reggelre barátságtalanabb, de így is varázslatos arcát mutatta. Éjjel esett még egy kis hó, reggelre pedig egyre erősödő köd fogadott bennünket. Az “óriásműlesiklás” mezőnyének ez azonban cseppet sem szegte kedvét. A nehéz, egyre romló technikás pályán kemény csata folyt a korosztályos dobogókért, a jó helyezésekért. A túrázók eredeti célpontja a Pogányvár lett volna, de ilyen időben ezt majd máskor… A csapat így aztán a Szökő-lápi befagyott vízesést választotta.
A második nap (március 1-én) verőfényes reggel fogadott minket. (Egyesületünk tb. elnöke Jeszenszky Géza egyenesen Oslóból járt közben az égieknél ennek érdekében…) A délben megrendezett lesikló versenyen összesen 97-en (19 hölgy és 78 férfi) indultak. A női mezőnyben Veres Ágnes (EKE Kolozsvár) lett az első, Len Gabriella (EKE Gyergyó) a második, és Soltész Ágota (MKE Budapest) a harmadik. A férfiaknál Szőcs Ernő (MKE Budapest) győzött, második Galgóczi Tamás (MKE Budapest) és a harmadik Bányai Róbert (EKE Szatmárnémeti) lett. A versenyszám legfiatalabb indulója Bartalits Orsolya (EKE Gyergyó). A sível, hótaposóval túrázok célpontja a Rákosi-Hargita csúcsa volt.
Február 28-án este 45-en indultunk és másnap (ma) rendben megérkeztünk. Irány a pálya!
A sítúrákat vezető Staurócky Tamás fotóalbuma
A bejegyzés kategóriája: MKE, Rendezvények
Kiemelt szavak: .

Az MKE V. Sítábora a Madarasi Hargitán bejegyzéshez 5 hozzászólás

1. Jeszenszky Géza hozzászólása:

Büszke vagyok, hogy “találmányom,” a hargitai nemzetegyesítő sítábor, már ötödször hoz remek élményeket “a magyar Himalája” tetején.
    Gratulálok a szervezőknek, versenyzőknek és Kalmár Bélának, aki napi rendszerességgel számolt be a nap eseményeiről és a versenyeredményekről. Így itt Norvégiában, itteni magyar barátaink Golfsjell-i házából (930 m) követhettük, mi történik a Hargitán.
    Jeszenszky Géza tb. elnök

2. Veres Ágnes hozzászólása:

Kedves Barátaink,
    Nagyon köszönjük a szervezést, csodálatosan éreztük magunkat. Velünk tartottak a hóviszonyok, rekordot döntöttünk a Gyopár menedékház ebédlőjében tartózkodók (és éneklők) létszámát illetően (60-70 személy becslésem szerint). Egyre nagyobb érdeklődésnek örvend a síverseny, ígérjük, jövőre az EKE is besegít a szervezésbe!
    Veres Ágnes, Kolozsvár

3. Len Gabriella hozzászólása:

Sziasztok! Örvendek,hogy újra együtt sízhettünk , gyönyörködhettünk a mesébe illő tájban,nagyon jól éreztük magunkat és reméljük jövőre is találkozunk a Hargitán!!!!Len Gabriella ,Gyergyószentmiklós

MINDEN VÉLEMÉNY SZÁMÍT!